Относно дял С: въпрос |
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Значи, искам за свое успокоение да попитам следното, C: Ми е 20 гигабайта, от които имам 4,5 свободни. Като цъкна в "my computer" ми изризат така : C: Total space -19.5 Free Space 4.5 обаче като вляза в C: и маркирам всички папки, след това десен бутон прэпъртис ми излизат, че са ползвани 11 гигабайта . А 11+4.5 не е равно на 19.5. Някъде се губят три гигабайта Въпросът ми е ( по-скоро са два въпроса) 1. Достатъчно ли е фрии пространството на C: ,за да може уиндоуса да си работи спокойно? 2. Това нормално ли е с разликата на пространството и просто не показва някакви скрити файлове, или нещо има съмнително. Благодаря предварително ..Уиндоуса е XP SP3... П.П. Не мога да прикача снимка, съжалявам |
|||
|
---------------------------
Потребител в Mytech.bg от: 27.01.12 |
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Здравей! Първо не е толкова зле 4.5GB свободно пространство, но може и по-добре. Губи ти се пространство най-вероятно от това, че не проверяваш всички файлове, като например Pagefile. Относно пространството може да ми пишеш в скайп да поизчистим малко ненужни файлове. За почистване препоръчвам няколко програмки: - CCleaner - Auslogics BoostSpeed За чистене на регистри: - Auslogics BoostSpeed - Raxco PerfectRegistry За дефрагментиране на твърдия диск: - Raxco PerfectDisk Всички от горепосочените програми трябва да се настроят както трябва, тъй като е много вероятно да се изтрият и файлове, които не искате или не трябва да триете!!! Поздрави! |
|||
|
Потребител в Mytech.bg от: 11.05.09 http://www.webxmedia.eu |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Благодаря, още вчера Ви намерих в скайп, но не сте онлайн::)) Относно програмите, ползвам за чистене CCleaner and Your Uninstaller. За дефрагментиране ползвам O&O Defragment след дефрагмент и чистене с цц клийнър е толкова 4.5 гига. Преди принципно ,освен уин, не инсталирах други програми в С: Всичко инсталирах в друг дял D:Program Files/... но реших да събера всичко в ц, при евентуален преинстал да не губя инфо, въпреки че аз с всеки преинстал съм свикнал да трия партишъните и да деля на ново. |
|||
|
Потребител в Mytech.bg от: 27.01.12 |
||||
|
|
||||
|
|
||||
![]() ![]() |
Ползвай WinDirStat за да видиш всички файлове във дела - нагледно ще ти покаже, ако има големи файлове. |
|||
|
Потребител в Mytech.bg от: 04.09.09 |
||||
|
|
||||
| 2 посетители са активни в този форум (0 потребители и 2 гости) | |
|
Активни потребители:
---